Historiaa

RUTHIN RINKELILEIPOMO 1906-1925

Ruth laajensi liiketoimiaan vuonna 1906 perustamalla Ruthin kulman tontille Jyväskylän Höyryleipomon, joka oli Suomen ensimmäinen teollisesti rinkeleitä valmistava tehdas.Melko pian ”Ruthin rinkeleiden” myyntialue laajeni maakunnan ulkopuolellekin ja vuonna 1914 vuosituotanto oli jo 300 000 kg.


 

OSAKEYHTIÖN KASVU 1925-1950

1930-luvulla Ruthin rinkelit olivat jo maankuuluja ja muun muassa presidentti Svinhufvudin rouva tilasi niitä presidentin kotiin Luumäelle. Sotavuosia lukuun ottamatta liiketoiminnot kasvoivat vahvasti koko vuosisadan alkupuoliskon. Yrityksen toimitusjohtajana toimivat Robert Ruthin pojat.



LEIPOMOLIIKETOIMINNAN MUUTOKSIA 1954 - 2000

1950-luvulla tuotannon painopiste muuttui ruokaleipään ja konditoriatuotteisiin. Rinkeli- ja korppuvalmistus siirtyi Jyväs-Hyvä Ky:lle, joka osti osan tuotantokoneista vuonna 1954. 1980-luvulla Ruthin Leipomo-Konditoriolla oli lähes 200 tuotetta ja yli 300 asiakasta Keski-Suomen maakunnassa.

 

1992 Ruth rakensi uuden nykyaikaisen leipomon Jyväskylän Hämeenlahteen, johon yhdistettiin myös muutama vuosi aiemmin ostetun Herkkusuu Oy:n toiminta.

Vuonna 2000 leipomotoiminnasta päätettiin luopua ja se myytiin Fazerille.

Keväällä 2010 leipomo toiminta jatkuu uusien paikallisten yrittäjien voimalla Ruthin leipomo –nimellä.

Tuotamme useita erilaisia leipiä ja leivonnaisia kauppiaille Keski-Suomen alueella. Lisäksi toimitiloissamme sijaitsee myös tehtaan myymälä.

Lämpimästi tervetuloa herkullisille ostoksille Ruthin leipomolle toivottaa leipomon väki.